Kerst met de Zandtovenaar komt naar Alkmaar

 Kerst met de Zandtovenaar komt naar Alkmaar  afbeelding

Muzikaal familie-evenement op het Waagplein met zandtovenaar Gert van der Vijver

Zondagavond 15 december 2013 vindt het televisie-evenement ‘Kerst met de Zandtovenaar’ plaats met als stralend middelpunt zandtovenaar Gert van der Vijver. Het verhaal van de geboorte van Jezus wordt op eigentijdse wijze met indrukwekkende zandtekeningen tot leven gebracht in een muzikaal familie-evenement op het Waagplein in Alkmaar. Jonge talenten en gerenommeerde artiesten zingen bekende kerstliedjes die perfect passen in dit eeuwenoude verhaal. De omroepen KRO en RKK zenden dit evenement tijdens de kerstdagen uit op Zapp en Nederland 1.

Burgemeester Bruinooge en wethouder Konijn, verantwoordelijk voor evenementen in Alkmaar: ‘Wij zijn er bijzonder trots op dat ‘Kerst met de Zandtovenaar’ in onze stad plaatsvindt. Alkmaar is een prachtige historische stad en daardoor een perfect decor voor het verbeelden van het kerstverhaal. Een betere ambiance dan het Waagplein kun je je niet voorstellen.’

Taco Rijssemus, mediadirecteur KRO: ‘In onze KRO-programma’s brengen we mensen bij elkaar. Kerst met de Zandtovenaar is een bijzonder evenement waarbij we dat heel letterlijk doen, op een historisch plein in Alkmaar. De katholieke traditie is een beeldtraditie, vandaar dat we hebben gekozen voor deze bijzondere kunstvorm: schilderen met zand. KRO en RKK brengen samen deze moderne hervertelling van het eeuwenoude kerstverhaal waardoor iedereen betoverd zal worden.’

Rieuwerd Buitenwerf, algemeen directeur Nederlands Bijbelgenootschap: ‘Kerst met de Zandtovenaar biedt de unieke kans om de Bijbel dichtbij het hele gezin te brengen. Zowel jonge als oude kijkers worden geraakt door de kracht van de bijbelverhalen. Ze wekken verwondering en bieden de kans om na te praten met het hele gezin. Zo bereiken we op een leuke, passende wijze, jong en oud met de Bijbel.”

Tweede editie
Kerst met de Zandtovenaar in Alkmaar is een vervolg op de eerste editie die in 2012 werd gehouden op het Marktplein van Gouda. Deze editie was een groot succes: het evenement gold als het grootste familie-evenement rond Kerstmis. Daarnaast stemden ruim 800.000 kijkers af op de uitzendingen op Zapp en Nederland 1.

Gert van der Vijver is Nederlands ‘beroemdste zandkunstenaar’. Hij strooit, gooit en schuift met zand en zo ontstaat het verhaal over de geboorte van Jezus. Van der Vijver is vooral bekend van programma’s als Verhalen met de Zandtovenaar en Sprookjes van Klaas Vaak. Ook schitterde hij in ‘Dichtbij’ - de videoclip van Marco Borsato en verzorgde hij de slotact in Borsato’s stadionconcerten.

De omroepen KRO en RKK en het Nederlands Bijbelgenootschap slaan de handen ineen voor een bijzonder kerstevenement voor de hele familie met het kerstverhaal zoals je het nog nooit gezien hebt. In samenwerking met de gemeente Alkmaar is dit bijzondere evenement een prachtige kans om kinderen, ouders en grootouders de betekenis van Kerst anno 2013 te laten zien. Het kerstverhaal in de uitzending komt uit de Bijbel in Gewone Taal, een vertaalproject van het Nederlands Bijbelgenootschap. De Bijbel in Gewone Taal verschijnt in het najaar van 2014.

Persconferentie
Op donderdag 14 november maakt KRO-presentator en Zapp-gezicht Ajouad El Miloudi meer bekend over de deelnemende artiesten én over de verteller van het kerstverhaal.

We nodigen u hier namens alle partners hartelijk voor uit.
Deze perspresentatie start om 13.30 uur; inloop vanaf 13.00 uur.
Locatie: Stadhuis Alkmaar, Langestraat 97, 1811 JD in Alkmaar
Aanmelden graag via e-mail: Grace.vandeklundert@kro.nl

Kerst met de Zandtovenaar wordt geproduceerd door The Media Brothers in opdracht van KRO en RKK.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Reinder van Dijk, communicatieadviseur KRO & RKK, 06-46507144 / reinder.vandijk@kro.nl
Perstelefoon gemeente Alkmaar, telefoon: (072) 548 95 55
Arjanne van Dorp, projectleider Bijbel in Gewone Taal/NBG, 06 53 65 38 95 / avandorp@bijbelgenootschap.nl

 

Website

Programma

Meer informatie

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
T: 035-6726880

Foto's

meer fotos van KRO corporate
J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.